BulgarianEnglishFrenchGermanGreekRussian
Facebook

Партиите на консултации за състава на СИК-овете, РИК разпредели местата в секциите

Консултации за определяне съставите на Секционните избирателни комисии в община Хасково ще се проведат на 22 февруари от 15 часа в залата на втория етаж в кметството, съобщават от общината.

Поканени са парламентарно представените партии и коалиции, както и тези с членове в Европейския парламент. В консултациите може да участват и други партии и коалиции.

Междувременно на последното си заседание Районната избирателна комисия в Хасково определи секциите с над 500 избиратели да имат по 9 членове, а тези с до 500 избиратели – по 7 членове.

РИК вече разпредели местата в СИК между партиите и коалициите на територията на община Хасково. ГЕРБ ще имат 449 членове, „БСП за България“ – 330, ДПС, „Воля“ и „Обединени патриоти“ – по 149, както и „Демократична България – Обединение“ – 25 членове.

Разпределено е и ръководството (председател, зам.-председател, секретар) в СИК. ГЕРБ и БСП ще имат по 149 в ръководството, ДПС – 64, „Обединени патриоти“ – 54, „Воля“ – 31, а „Демократична България – Обединение“ няма да има представители в ръководството.

Тази информация достига до Вас благодарение на информационна агенция Булпресс!

Новини по региони

Видин Монтана Враца Плевен Ловеч Габрово Велико Търново Търговище Русе Разград Силистра Добрич Шумен Варна Бургас Сливен Ямбол Стара Загора Хасково Кърджали Пловдив Смолян Пазарджик Благоевград Кюстендил Перник София област София

Тази информация достига до Вас благодарение на информационна агенция Булпресс!