BulgarianEnglishFrenchGermanGreekRussian
Facebook

Още 28 месеца затвор за мнимата брокерка Лили Божинова

2 г. и 4 м. затвор за измама при сделки със земеделски земи е получила от Свиленградския районен съд брокерката Лили Божинова, съобщават от прокуратурата.

Делото се е разгледало по реда на съкратеното съдебно следствие, като подсъдимата е признала всички факти и обстоятелства от обвинителния акт. Тя е призната за виновна, че в периода от 25 юни 2018 г. до 10 юли 2018 г. на три пъти е мамила жена, че като брокер на недвижими имоти ще ѝсъдейства за сключване на сделки за закупуване на земеделски земи в землищата на селата Дервишка могила, Райкова могила и Мустрак, като е причинила общо имотна вреда в размер на 13 220 лв.

През юни 2018 г. Божинова се свързала по телефона с пострадалата, която се занимавала със земеделие и наемала земя за отглеждане на различни култури. Брокерката твърдяла, че разполага с данни и информация за ниви с обща площ 146.946 дка в землищата на трите свиленградски села, които се продават на изгодни цени от собствениците им. Обвиняемата успяла да убеди пострадалата жена, че действително може да й съдейства за закупуване на земите, като предварително искала да й бъде дадено капаро. Така на няколко пъти пострадалата изпратила на брокерката по електронен път общо 13 220 лева. Въпреки че обвиняемата обещавала сделките да бъдат оформени документално пред нотариус, това не се случило. Нанесените щети не са били възстановени и сделките на се били сключени.

Haskovo.info припомня, че Божинова е осъждана и преди по същото обвинение – за измама при продажба на земеделски земи в района на община Свиленград и изтърпява ефективно наказание „лишаване от свобода“. Жената, която е от хасковското село Узунджово, получи през юни миналата година 6 г. затвор от свиленградския съд. Тя беше призната за виновна в измама за 506 914 лв. при сделки със земеделски земи.

Тази информация достига до Вас благодарение на информационна агенция Булпресс!

Новини по региони

Видин Монтана Враца Плевен Ловеч Габрово Велико Търново Търговище Русе Разград Силистра Добрич Шумен Варна Бургас Сливен Ямбол Стара Загора Хасково Кърджали Пловдив Смолян Пазарджик Благоевград Кюстендил Перник София област София

Тази информация достига до Вас благодарение на информационна агенция Булпресс!