BulgarianEnglishFrenchGermanGreekRussian
Facebook

Отсрочиха делото за обира на хасковската поща заради нов адвокат

Хасковският окръжен съд не е дал днес ход на делото за обира на хасковската поща, съобщават от ХОС. Haskovo.info припомня, че заради въведените противоепидемични мерки в съдебните заседания не се допускат външни лица, включително и репортери.

В съдебно заседание са се явили всички подсъдими и упълномощени защитници. Един от подсъдимите е упълномощил и нов защитник, който днес встъпил в това качество по делото. Поради обявеното извънредно положение и ограничителния режим на достъп до Съдебната палата, адвокатът не е имал възможност да направи необходимите справки и да получи достъп до материали по делото, което възражение съдът приел за основателно. Според съда формално е допустимо и не съставлява нарушение призоваването на защитници на подсъдимите по телефона, каквато практика се налага заради предвидените противоепидемични мерки. Делото е отсрочено за 18 и 19 юни.

Haskovo.info припомня, че обирът беше извършен вечерта на 7 срещу 8 юни 2016 г., когато група маскирани мъже проникна в сградата на Областна пощенска станция, обезвреждайки охранителната техника и привеждайки в безпомощно състояние охранителя. Като на филм маскираните за минути, проникнаха в трезора на пощата и чрез металорежещи машини отвориха три масивни метални каси, откъдето взеха 1 832 700 лв. и след това избягаха с предварително подготвени автомобили и маршрути.

Тримата обвиняеми за грабежа са Красен Кънчев, Димитър Димитров и Тихомир Мавродиев. Кънчев е обвинен като извършител, а Димитров и Мавродиев – като помагачи.

Пощата поиска над 1.8 млн. лв. от подсъдимите, отложиха делото за обира

Тази информация достига до Вас благодарение на информационна агенция Булпресс!

Новини по региони

Видин Монтана Враца Плевен Ловеч Габрово Велико Търново Търговище Русе Разград Силистра Добрич Шумен Варна Бургас Сливен Ямбол Стара Загора Хасково Кърджали Пловдив Смолян Пазарджик Благоевград Кюстендил Перник София област София

Тази информация достига до Вас благодарение на информационна агенция Булпресс!