BulgarianEnglishFrenchGermanGreekRussian
Facebook

Отпадна забраната за пиeне от чешмата в 10 димитровградски села

Отпада забраната за ползване на водата за питейни нужди и приготвяне на храна в 10 села в община Димитровград, съобщават от областна администрация.

Това става със заповед на директора на РЗИ – Хасково д-р Соня Димитрова след като последните проби от зоните за водоснабдяване са в норма. Става въпрос за селата Злато поле, Долно Белево, Малко Асеново, Голямо Асеново, Странско, Здравец, Бряст, Длъгнево, Брод и Райново.

Haskovo.info припомня, че на 27 юли 28 крави умряха след като пиха вода от канал, вливащ се в река Марица край Димитровград. Заради инцидента беше спряна водата на общо 48 населени места по поречието. На останалите 38 водата също е пусната, но е само за битови нужди и е забранена за пиене и готвене. Тя ще бъде разрешена след допълнителните проби от РЗИ.

Тази информация достига до Вас благодарение на информационна агенция Булпресс!

Новини по региони

Видин Монтана Враца Плевен Ловеч Габрово Велико Търново Търговище Русе Разград Силистра Добрич Шумен Варна Бургас Сливен Ямбол Стара Загора Хасково Кърджали Пловдив Смолян Пазарджик Благоевград Кюстендил Перник София област София

Тази информация достига до Вас благодарение на информационна агенция Булпресс!