BulgarianEnglishFrenchGermanGreekRussian
Facebook

Отвориха първите магазини в ЦУМ-а, заработиха и фитнес залите в Хасково

От днес със заповед на здравния министър се възобновява работата на търговските центрове и МОЛ-овете.

Това става при спазване на противоепидемичните мерки. Децата могат да ги посещават, само ако са придружени от пълнолетен.

След двумесечно прекъсване тази сутрин отвориха първите магазини в хасковския ЦУМ. До ескалатора е поставена табела с противоепидемични мерки. В един от магазините за дрехи се радваха и на първите си клиенти, а служителките трескаво подреждаха стоката. В комплекса има и празни помещения, които се отдават под наем.

Магазини

От днес имат право да работят и фитнес залите, които сащо бяха затворени в края на ноември. Те трябва да са с до 50% от капацитета на помещенията. Големите фитнеси в Хасково отвориха рано сутринта, а първите клиенти подновиха тренировки.

Магазини

От 1 февруари също така се разрешават посещенията в кината, както и участието в занятия на творческото, танцовото и музикалното изкуство, при използване на 30% от капацитета на помещения и спазване на физическа дистанция.

Ресторантите и кафенетата се очаква да отворят от 1 март при 50% капацитет.

Всички новини по темата КОРОНАВИРУС

Тази информация достига до Вас благодарение на информационна агенция Булпресс!

Новини по региони

Видин Монтана Враца Плевен Ловеч Габрово Велико Търново Търговище Русе Разград Силистра Добрич Шумен Варна Бургас Сливен Ямбол Стара Загора Хасково Кърджали Пловдив Смолян Пазарджик Благоевград Кюстендил Перник София област София

Тази информация достига до Вас благодарение на информационна агенция Булпресс!