BulgarianEnglishFrenchGermanGreekRussian
Facebook

Отварят детските градини в Хасково от 27 май

Детските градини в община Хасково отварят на 27 май. Кметът Станислав Дечев е изпратил писмо до директорите на градините, в което се казва, че трябва да създадат необходимата организация, съобщават от общината. Това трябва да стане при спазване на всички противоепидемични мерки.

Родителите трябва да бъдат информирани за всички мерки и задълженията по спазването им, както и да подпишат информирано съгласие за посещение на детето в градината. Ако има възможност е препоръчително децата да се гледат вкъщи. Причината е, че никой не може да даде гаранция на родителите, че детето им няма да се окаже в контакт с носители на COVID-19.

Директорите трябва до 16:30 часа на 26 май да представят график и ред за организацията на работа на детските градини. Два работни дни по-рано родителите трябва да уведомят директора на съответната градина, че възнамеряват да доведат детето си. Те трябва да декларират, че не им е известно детето да е било в контакт със заразно болни и нямат признаци на болест през последните 14 дни. При възможност да не използват градски транспорт до детската градина или яслата. Децата трябва да се водят и взимат по график, без да има струпване на хора. Родителите трябва да мерят температурата на децата си и да не ги водят на градина, когато забележат признаци на заболяване. Те трябва да избягват да влизат в детската градина.

Писмото на кмета е след експертна среща между заместник-кмета Мария Вълчева, началника на отдел „Образование“ Йорданка Иванова и директори на детски градини от общината. На срещата директорите са заявили категоричната си готовност да подновят работата на градините при стриктно спазване на противоепидемичните норми и разчитат на разбиране и отговорност и от страна на родителите, допълват от кметството.

Мерките за работа на детските градини

Всички новини по темата КОРОНАВИРУС

Тази информация достига до Вас благодарение на информационна агенция Булпресс!

Новини по региони

Видин Монтана Враца Плевен Ловеч Габрово Велико Търново Търговище Русе Разград Силистра Добрич Шумен Варна Бургас Сливен Ямбол Стара Загора Хасково Кърджали Пловдив Смолян Пазарджик Благоевград Кюстендил Перник София област София

Тази информация достига до Вас благодарение на информационна агенция Булпресс!