BulgarianEnglishFrenchGermanGreekRussian
Facebook

Осъдиха 24-годишен, нарушил карантината заради жена

24-годишен от димитровградското село Странско е поредният нарушител на задължителната 14-дневна домашна карантина, който е осъден в Хасковска област, съобщават от прокуратурата.

Той е получил от Димитровградския районен съд 4 месеца условно с 3-годишен изпитателен срок и 10 000 лв. глоба. Присъдата е след споразумение с прокуратурата. Определението на съда е окончателно.

Мъжът е бил поставен под карантина след завръщането си от Великобритания. На 2 и 8 април полицаите установили, че той липсва от дома си в Странско. По-късно той обяснил, че отишъл в съседно населено място, за да се срещне с негова близка.

Това е петият осъден за нарушаване на карантината в Хасковска област. Haskovo.info припомня, че вече бяха осъдени четирима нарушители на карантината. Две жени от хасковското село Динево и Любимец получиха условни присъди и глоби по 10 000 лв., а мъже от Димитровград и Харманли бяха наказани с пробация. Наказанието предвидено от закона е до 5 г. затвор и глоба от 10 000 до 50 000 лв.

Всички новини по темата КОРОНАВИРУС

Тази информация достига до Вас благодарение на информационна агенция Булпресс!

Новини по региони

Видин Монтана Враца Плевен Ловеч Габрово Велико Търново Търговище Русе Разград Силистра Добрич Шумен Варна Бургас Сливен Ямбол Стара Загора Хасково Кърджали Пловдив Смолян Пазарджик Благоевград Кюстендил Перник София област София

Тази информация достига до Вас благодарение на информационна агенция Булпресс!