BulgarianEnglishFrenchGermanGreekRussian
Facebook

Опашки за пенсиите в Хасково, доброволци и полицаи раздават маски

Опашки се извиха тази сутрин пред пощенските клонове в Хасково за получаване на пенсиите с великденските добавки.

Повече пенсионери имаше пред централната поща и пощенския клон на автогарата. За реда следяха доброволци на общината и полицаи. Те разреждаха хората на опашката и ги пропускаха в помещенията, за да няма струпвания. Раздаваха се и предпазни маски на хората, които нямаха.

Опашки

Както Haskovo.info писа, обслужването на пенсионерите става по график до 23 април. Пощенските клонове работят приоритетно с пенсионери до обяд, като след това се допускат по-младите хора.

Заедно с пенсиите се изплаща и еднократна допълнителна сума в размер на 40 лв. на 1 246 000 пенсионери. Тя е за тези, на които пенсията или сборът от пенсиите, заедно с добавките и компенсациите към тях за април 2020 г., е в размер до 363 лв. включително. За тази цел правителството отпусна допълнителни 49 840 000 лв.

Опашки

Тази информация достига до Вас благодарение на информационна агенция Булпресс!

Новини по региони

Видин Монтана Враца Плевен Ловеч Габрово Велико Търново Търговище Русе Разград Силистра Добрич Шумен Варна Бургас Сливен Ямбол Стара Загора Хасково Кърджали Пловдив Смолян Пазарджик Благоевград Кюстендил Перник София област София

Тази информация достига до Вас благодарение на информационна агенция Булпресс!