BulgarianEnglishFrenchGermanGreekRussian
Facebook

Общински съветници от БСП с дарение за борбата с коронавирус

„Солидарност и човечност са основни качества, които ни изграждат като общество и те са толкова ценни, особено по време на кризисни ситуации.“ Това споделиха общинските съветници в Хасково Виктор Годжов и Маргарита Маркова от групата на коалиция „БСП за България“, които дариха 4 000 лeвa в подкрепа на борбата с разпространението на пандемията от COVID-19.

БСП застана зад идеята за необходимостта от масово тестване на българските граждани, като заедно с това изрази загриженост за безопасността на хората, призвани да се грижат за нашето здраве.

С дарената сума са закупени тестове за изследване на наличието на коронавирус. В резултат, досега в клиничната лаборатория, д-р Мина Делчева е изследвала 83 души – лекари и медицински персонал от ДКЦ-1 и МБАЛ-Хасково. Всички проби са дали отрицателен резултат.

„В условията на пандемията от коронавирус, променила света, все по-често напомняме за хигиенните мерки, които предпазват хората от заразяване, както и за общите грижи за здравето, повишаващи устойчивостта на организма“, казва д-р Мина Делчева.

„Пролетта е в разгара си, а за да й се наслаждаваме, трябва да сме здрави. Важно е да сме информирани, за да избегнем някои рискове за здравето и да засилим организма по естествени начини. Това се постига чрез здравословен живот“, допълва д-р Делчева. „Правилното хранене, избягването на отрицателни емоции и зареждането с добро настроение са много важни за цялостното здраве. Така ще се справим с предизвикателството, което всяка вирусна епидемия отправя към човечеството“.

Дарителите, подкрепили хасковските медици, както и всички общински съветници от групата на БСП не подценяват опасността от заразяване и в условията на по-леки мерки, призовават своите съграждани да бъдат отговорни – в интерес на най-голямото богатство – здравето.

Тази информация достига до Вас благодарение на информационна агенция Булпресс!

Новини по региони

Видин Монтана Враца Плевен Ловеч Габрово Велико Търново Търговище Русе Разград Силистра Добрич Шумен Варна Бургас Сливен Ямбол Стара Загора Хасково Кърджали Пловдив Смолян Пазарджик Благоевград Кюстендил Перник София област София

Тази информация достига до Вас благодарение на информационна агенция Булпресс!