BulgarianEnglishFrenchGermanGreekRussian
Facebook

Общината отпуска по 2 000 лв. за лечението на мъж и дете

Две докладни от председателя на общинския съвет Таня Захариева за отпускане на еднократна финансова помощ на двама нуждаещи се в размер на по 2 000 лв. ще бъдат разгледани на сесията на 15 май. Средствата в бюджета за такъв вид помощи са 50 000 лв.

Първта е за 40-годишния Христо Трендафилов за лечение на тежък здравословен проблем. Haskovo.info припомня, че той страда от хронична бъбречна недостатъчност от 2015 г. Единственият шанс за Христо е трансплантация на бъбрек в Турция, но сумата от 25 000 евро и съпътстващите разходи е непосилна за него.

Със съпругата му гледат собствено дете на 5 г. и дете, за което двамата полагат грижи като професионални приемни родители. Доходите на семейството са от заплатата на майката като приемен родител и пенсията на бащата от 230 лв.

Втората помощ ще е за Мария Миланова за лечението на тежък здравословен проблем на 5-годишното й дете Мария-Антоанета. Детето има нужда от лечение в специализирана клиника извън България. Майката е самотен родител и отглежда сама трите си деца. Настанена е в общинско жилище, но изпитва финансови затруднения, поради липсата на работа и нуждата да се грижи за детето си.

Дарителска сметка:

IBAN: BG96BPBI817010Y3789401
BIC: BPBIBGSF
Христо Трендафилов

Тази информация достига до Вас благодарение на информационна агенция Булпресс!

Новини по региони

Видин Монтана Враца Плевен Ловеч Габрово Велико Търново Търговище Русе Разград Силистра Добрич Шумен Варна Бургас Сливен Ямбол Стара Загора Хасково Кърджали Пловдив Смолян Пазарджик Благоевград Кюстендил Перник София област София

Тази информация достига до Вас благодарение на информационна агенция Булпресс!