BulgarianEnglishFrenchGermanGreekRussian
Facebook

Обучиха медиците по училищата за започващото масово тестване в Хасковско

Медицинските лица в училищата са преминали обучение за извършване на масовото тестване за коронавирус на педагогическия и непедагогическия персонал, съобщават от областния оперативен щаб.

Както Haskovo.info писа, доброволното тестване започва от 25 януари и ще продължи до 3 февруари. То ще се извърши с антигенни тестове, които се доставят по училищата. Става въпрос за 3 199 теста – 2 362 са за учителите, а останалите са за помощния персонал. Тестове ще се правят във всички 77 училища в региона. Там, където няма медицинско лице, организацията по провеждане на тестовете ще се осъществява от общините.

Масовото тестване цели да се намали възможността за предаване на инфекцията от COVID-19 в училищната среда, както и да се направи моментна снимка на реалното разпространение на вируса сред населението, допълват от щаба.

Всички новини по темата КОРОНАВИРУС

Тази информация достига до Вас благодарение на информационна агенция Булпресс!

Новини по региони

Видин Монтана Враца Плевен Ловеч Габрово Велико Търново Търговище Русе Разград Силистра Добрич Шумен Варна Бургас Сливен Ямбол Стара Загора Хасково Кърджали Пловдив Смолян Пазарджик Благоевград Кюстендил Перник София област София

Тази информация достига до Вас благодарение на информационна агенция Булпресс!