BulgarianEnglishFrenchGermanGreekRussian
Facebook

Няма зрелостници под карантина за матурата по български език в Хасковско, ще се влиза с маски

Няма абитуриенти, които да са под карантина в Хасковска област преди държавния зрелостен изпит по български език и литература на 1 юни, съобщиха за Haskovo.info от Регионалното управление на образованието.

Така на матурата в понеделник се очакват 1 567 зрелостници. Изпитът започва в 9 часа и ще продължи 4 часа. Както Haskovo.info писа, матура ще има в 22 училища със 144 зали в областта. Навсякъде има камери за видеонаблюдение. Абитуриентите ще са разредени и ще са на поне метър и половина един от друг. Ще има по двама квестори в стая, както и по коридорите, като общият им брой за първата матура в региона е 428.

Влизането в училищата ще започне в 7:30 часа, за да няма струпвания. Всички зрелостници трябва да са с маски, ръкавиците са по желание. Който няма маска, такава ще му бъде осигурена от съответното училище. Температурата ще се измерва само на тези с грипоподобни симптоми. Квесторите също ще са с лични предпазни средства. По време на матурата абитуриентите ще могат да работят и без маска. Стаите са дезинфекцирани, като в понеделник сутринта ще бъдат дезинфекцирани и дворовете на училищата, в които няма да бъдат допускани външни хора.

За втората матура на 3 юни заявления са подали 1 108 зрелостници. Тя ще е в 19 училища в региона със 126 зали. Квесторите тук са 354. 429 са учениците от професионалните гимназии, които на 5 юни ще държат държавен изпит за степен за професионална квалификация.
372 абитуриенти са заявили биология, а 370 искат да се явят на английски език. География са пожелали 141 зрелостници.

9 абитуриенти в Хасковска област са заявили трети държавен изпит по желание. Тук квесторите са 42.

Всички новини по темата КОРОНАВИРУС

Тази информация достига до Вас благодарение на информационна агенция Булпресс!

Новини по региони

Видин Монтана Враца Плевен Ловеч Габрово Велико Търново Търговище Русе Разград Силистра Добрич Шумен Варна Бургас Сливен Ямбол Стара Загора Хасково Кърджали Пловдив Смолян Пазарджик Благоевград Кюстендил Перник София област София

Тази информация достига до Вас благодарение на информационна агенция Булпресс!