BulgarianEnglishFrenchGermanGreekRussian
Facebook

Купуват 17 термокамери за Капитан Андреево и Капитан Петко войвода

Обществена поръчка за доставка, монтаж и инсталация на 17 термокамери обявиха от Регионалната здравна инспекция в Хасково.

Камерите ще измерват телесна температура. Купуват се още монитор за наблюдение, изграждане на свързаността между камерите и монитора, осигуряване на необходим софтуер, чрез който ще се осъществява видеонаблюдението и сигнализацията за промяната на телесната температура на преминаващите. Те ще бъдат монтирани на ГКПП „Капитан Андреево“ и ГКПП „Капитан Петко войвода“. Предвидена е поддръжка и сервизно обслужване денонощно за 24 месеца.

Прогнозната стойност на поръчката е 103 208 лв. без ДДС. Професионалната област, в която попада поръчката е Системи за управление на сигурността. Тя е по пряко договаряне. Мотивът за избор на процедурата са въведените противоепидемични мерки във връзка с усложняващата се епидемична обстановка, свързана с разпространението на коронавируса в България и обявеното извънредно положение.

Сега температурата на преминаващите през „Капитан Андреево“ се измерва с безконтактни термометри от лекари.

Към тази сутрин потвърдените случаи на коронавирус в България са вече 112.

Всички новини по темата КОРОНАВИРУС

Тази информация достига до Вас благодарение на информационна агенция Булпресс!

Новини по региони

Видин Монтана Враца Плевен Ловеч Габрово Велико Търново Търговище Русе Разград Силистра Добрич Шумен Варна Бургас Сливен Ямбол Стара Загора Хасково Кърджали Пловдив Смолян Пазарджик Благоевград Кюстендил Перник София област София

Тази информация достига до Вас благодарение на информационна агенция Булпресс!