BulgarianEnglishFrenchGermanGreekRussian
Facebook

Инициативата „Туризъм за всички“ в подкрепа на хората с увреждания

Сдружение „Клуб на инвалидите с физически увреждания“ в Хасково и Регионалната библиотека „Христо Смирненски“ се ангажираха в изграждане на трансгранична мрежа за достъпен туризъм.

Техен партньор е Асоциацията на хората с увреждания в град Къркларели, Турция. Инициативата е финансирана по Програма ИНТЕРРЕГ за трансгранично сътрудничество България – Турция .

Целта на проекта е подпомагане развитието на устойчив туризъм чрез общи трансгранични дейности, укрепване насътрудничество в областта на туризма чрез по-добро планиране и справяне с нуждите на хората с увреждания. Акцент е намаляване на бариерите пред хората със специфични нужди и предоставяне на възможност те да посещават различни туристически дестинации.

Предстои организиране на семинар „Достъпен туризъм за всички“. Това ще бъде тема и на обучение за предлагащите туристически услуги. В общините Хасково и Къркларели ще бъде проучена достъпността на природни, исторически и културни забележителности. За насърчаване на туризма ще бъдат използвани и нови технологии, улесняващи хората с увреждания. Всички дейности са подчинени на идеята, че инвестирането за достъпна среда в сферата на туризма носи икономически ползи, спомага за подобряване социалното приобщаване и качеството на живот.

Проектът е на стойност 91 667 евро и е с продължителност 15 месеца.

Тази информация достига до Вас благодарение на информационна агенция Булпресс!

Новини по региони

Видин Монтана Враца Плевен Ловеч Габрово Велико Търново Търговище Русе Разград Силистра Добрич Шумен Варна Бургас Сливен Ямбол Стара Загора Хасково Кърджали Пловдив Смолян Пазарджик Благоевград Кюстендил Перник София област София

Тази информация достига до Вас благодарение на информационна агенция Булпресс!