BulgarianEnglishFrenchGermanGreekRussian
Facebook

Издадоха нова книга с поезията на Пеньо Пенев

Издадоха нова книга с поезията на Пеньо Пенев – „Аз, глас и съвест на епохата“, съобщават от община Димитровград, която подпомогна финансово изданието, посветено на 90-годишнината от рождението на поета.

Произведенията в книгата акцентират на четири основни цикъла от творчеството на поета. Изграждането на новия живот и строителството на Димитровград, което е изведено на преден план с емблематичната творба на автора „Дни на проверка“.

Книга

Вторият цикъл е така наречената любовна лирика, а в третия са пасторалните стихове на Пеньо, в които той изразява обичта си към родината и преклонението си пред природата.

Четвъртият основен цикъл е с най-ранните творби на поета от юношеството и казармата. Внушителни са и отпечатаните ръкописи на някой от най-емблематичните творби на Пеньо Пенев.

В изданието има 11 творби на художника и син на поета – Владимир Пенев.

Тази информация достига до Вас благодарение на информационна агенция Булпресс!

Новини по региони

Видин Монтана Враца Плевен Ловеч Габрово Велико Търново Търговище Русе Разград Силистра Добрич Шумен Варна Бургас Сливен Ямбол Стара Загора Хасково Кърджали Пловдив Смолян Пазарджик Благоевград Кюстендил Перник София област София

Тази информация достига до Вас благодарение на информационна агенция Булпресс!