BulgarianEnglishFrenchGermanGreekRussian
Facebook

Иво Димов ще е представител в международна организация

Управителният съвет на Националното сдружение на общините в България определи четиримата представители в Съвета на европейските общини и региони за мандат 2020 – 2022 г. Сред тях е кметът на Димитровград Иво Димов.

Съветът на европейските общини и региони е най-голямата и най-старата организация на асоциации на местните и регионалните власти. Създаден е в Женева през 1951 г. В него членуват 60 асоциации от 41 държави, които представляват над 150 000 общини и региони. НСОРБ е член от 1997 г.

Дейността на Съвета е свързана с лобиране по европейски политики и законодателство, които оказват влияние върху общините и регионите и обмен на опит между европейските местни и регионални власти.

Кметът на община Харманли Мария Киркова пък ще бъде заместник-представител в Мрежата на асоциациите на местните власти от Югоизточна Европа. Мрежата е създадена под егидата на Пакта за стабилност за Югоизточна Европа и Съвета на Европа и обединява в партньорство сродни сдружения от региона.

Тази информация достига до Вас благодарение на информационна агенция Булпресс!

Новини по региони

Видин Монтана Враца Плевен Ловеч Габрово Велико Търново Търговище Русе Разград Силистра Добрич Шумен Варна Бургас Сливен Ямбол Стара Загора Хасково Кърджали Пловдив Смолян Пазарджик Благоевград Кюстендил Перник София област София

Тази информация достига до Вас благодарение на информационна агенция Булпресс!