BulgarianEnglishFrenchGermanGreekRussian
Facebook

Злато за близо 200 000 лв. откриха в два камиона на границата

2.6 кг. контрабандни златни накити за над 194 000 лв. са открили митничарите на ГКПП „Капитан Андреево“ и ГКПП „Лесово“ в два камиона, влизащи от Турция, съобщават от Агенция „Митници“.

Камионът, проверен на „Капитан Андреево“ е превозвал стока от Турция за Великобритания. При личен преглед на шофьора на камиона, турски гражданин, в джобовете на якето му са открити пет пакета. Те били обвити с черно тиксо и съдържат общо 367 накита – пръстени, медальони, синджири, гривни и обеци, както и 25 гривни с червен конец и златни орнаменти. Според направената от вещото лице експертиза откритите изделия са от 14-каратово злато и са с общо тегло 1 164 грама на стойност 88 511 лева.

Останалото количество злато е открито във фабричните кухини на шофьорската кабина на камион, проверен на „Лесово“. При проверката са открити и недекларирани 20 кутии цигари и 750 грама тютюн за пушене.

По случаите са образувани досъдебни производства, които се провеждат от разследващ митнически инспектор под надзора на окръжните прокуратури в Хасково и в Ямбол.

Тази информация достига до Вас благодарение на информационна агенция Булпресс!

Новини по региони

Видин Монтана Враца Плевен Ловеч Габрово Велико Търново Търговище Русе Разград Силистра Добрич Шумен Варна Бургас Сливен Ямбол Стара Загора Хасково Кърджали Пловдив Смолян Пазарджик Благоевград Кюстендил Перник София област София

Тази информация достига до Вас благодарение на информационна агенция Булпресс!