BulgarianEnglishFrenchGermanGreekRussian
Facebook

Започва годишната програма за профилактика и рехабилитация

От 1 юни започва изпълнението на програмата за профилактика и рехабилитация за 2020 г., съобщиха от НОИ.

Изпълнители са 49 заведения в страната. В списъка на курортите е и Минерални бани.

Право на парична помощ за профилактика имат осигурените лица за общо заболяване, майчинство, трудова злополука, професионална болест. Заболяването трябва да е диагностицирано и лекуващият лекар да е установил необходимост от провеждане на рехабилитация към периода на ползване на паричната помощ. Правоимащи са и хората с лична пенсия за инвалидност.

Програмата за едно лице е с продължителност 10 дни, като цената на нощувките и частична помощ за храна в размер на 7 лв. за всеки ден от престоя се поема от средствата на държавното обществено осигуряване. Всеки може да ползва до четири основни диагностични и терапевтични процедури дневно.

Програмата се ползва с голям интерес. Обичайно тя приключва с изчерпване на планираните средства, които за тази година са малко над 20 млн лв.

Тази информация достига до Вас благодарение на информационна агенция Булпресс!

Новини по региони

Видин Монтана Враца Плевен Ловеч Габрово Велико Търново Търговище Русе Разград Силистра Добрич Шумен Варна Бургас Сливен Ямбол Стара Загора Хасково Кърджали Пловдив Смолян Пазарджик Благоевград Кюстендил Перник София област София

Тази информация достига до Вас благодарение на информационна агенция Булпресс!