BulgarianEnglishFrenchGermanGreekRussian
Facebook

Задържаха контрабандист на цигари за близо 7 млн. лв.

Хасковският окръжен съд задържа под стража турски гражданин, обвинен в контрабанда.

Престъплението е извършено на 22 март и 1 април 2010 г. Тогава на ГКПП „Капитан Андреево“ са хвани 1 210 000 кутии цигари за близо 7 млн. лв. В представените декларации пред митничарите в Турция е посочено, че извършва транзит в посока Австрия с цел износ на цигари, но след влизане в България е показал други декларации за найлонови торбички за Франция. След като остава в страната няколко дни той отново напуска България в посока Турция.

Според съда има обосновано предположение, че обвиняемият е извършил престъплението за което е привлечен към наказателна отговорност. Предвиденото от закона наказание е затвор от 5 до 15 г. С оглед тежестта на наказанието и факта, че е турски гражданин, съдът намери, че има реална опасност обвиняемият да се укрие или извърши друго престъпление.

Определението подлежи на обжалване пред Пловдивския апелативен съд.

Тази информация достига до Вас благодарение на информационна агенция Булпресс!

Новини по региони

Видин Монтана Враца Плевен Ловеч Габрово Велико Търново Търговище Русе Разград Силистра Добрич Шумен Варна Бургас Сливен Ямбол Стара Загора Хасково Кърджали Пловдив Смолян Пазарджик Благоевград Кюстендил Перник София област София

Тази информация достига до Вас благодарение на информационна агенция Булпресс!