BulgarianEnglishFrenchGermanGreekRussian
Facebook

Задържаха двама каналджии и 19 мигранти в Свиленград

Двама мъже на 39 и 40 г. са задържани и обвинени за подпомагане на 19 граждани от Афганистан и Пакистан да преминат незаконно през страната, съобщават от прокуратурата. В групата на чужденците са и две деца.

На 14 ноември около 8:30 часа служители на Дирекция „Вътрешна сигурност“ в МВР, ОД на МВР -Хасково и РУ – Свиленград са установили и задържали в Свиленград мигрантите. Чужденците са се намирали в микробус с българска регистрация, управляван от единия каналджия.

Те са влезли в България от Гърция през „зелена граница“ в землището на Свиленград. Наблизо ги чакал микробусът, в който те се качили. Бусът се насочил към Свиленград, като зад него се движел лек автомобил с български регистрационен номер, управляван от втория каналджия, който трябвало да плати на шофьора на буса. Планът бил чужденците да бъдат откарани във вътрешността на страната. Срещу чуждите граждани са образувани бързи производства заради незаконното преминаване на границата и са настанени в Център за мигранти.

Двамата обвиняеми са задържани за срок до 72 часа с постановление на прокурор от Свиленград.

Тази информация достига до Вас благодарение на информационна агенция Булпресс!

Новини по региони

Видин Монтана Враца Плевен Ловеч Габрово Велико Търново Търговище Русе Разград Силистра Добрич Шумен Варна Бургас Сливен Ямбол Стара Загора Хасково Кърджали Пловдив Смолян Пазарджик Благоевград Кюстендил Перник София област София

Тази информация достига до Вас благодарение на информационна агенция Булпресс!