BulgarianEnglishFrenchGermanGreekRussian
Facebook

Завръщащите се от чужбина в Хасково ще са под карантина

Завръщащите се от 16 държави в Хасково подлежат на 14-дневна карантина, съобщават от общината.

Съгласно заповед на здравния министър държавите са: Китай, Иран, Бангладеш, Индия, Малдиви, Непал, Шри Ланка, Испания, Италия, Република Корея, Великобритания и Северна Ирландия, Франция, Германия, Нидерландия и Швейцария. От кметството разчитат на гражданското съзнание за спазване на препоръките на здравните власти. Хасковлии могат да подават сигнали за завърнали се от чужбина, които не са се самоизолирали доброволно или не спазват наложената им карантина.

Продължава дезинфекцията на обществени места в града и населените места. Отговорност на собствениците на частни сгради е да предприемат незабавни мерки за дезинфекция на техните имоти. Домоуправителите на жилищните блокове трябва да организират дезинфекция на общите части, входни врати, врати на мазета и тавански помещения, асансьори, перила и всички предмети, до които се докосват хората.

Призовават се хората по селата да пътуват до Хасково само ако е крайно наложително. Не трябва да се събират много хора на едно място. При нужда от помощ да потърсят кмета или наместника за съдействие.

Заповедта на здравния министър е да не се допуска събирането на повече от двама възрастни на открити и закрити обществени места.

Всички новини по темата КОРОНАВИРУС

Тази информация достига до Вас благодарение на информационна агенция Булпресс!

Новини по региони

Видин Монтана Враца Плевен Ловеч Габрово Велико Търново Търговище Русе Разград Силистра Добрич Шумен Варна Бургас Сливен Ямбол Стара Загора Хасково Кърджали Пловдив Смолян Пазарджик Благоевград Кюстендил Перник София област София

Тази информация достига до Вас благодарение на информационна агенция Булпресс!