BulgarianEnglishFrenchGermanGreekRussian
Facebook

Заведенията в Хасково се подготвят за клиенти от 1 март

Кафенета и ресторанти в Хасково са в трескава подготовка за отварянето на 1 март.

Персоналът чисти помещенията, подрежда маси и столове. От едно от популярните заведения в центъра коментираха пред Haskovo.info, че са успели да си запазят персонала след затварянето от 27 ноември миналата година. Това обаче е бил много труден период. Те се надяват ситуацията с коронавируса да се нормализира до месец. Хасковлии казаха, че също са доволни от отварянето на кафенетата и ресторантите, където могат да седнат и да се видят с приятели.

Заведенията ще могат да отворят врати при използване на 50% от капацитета си. На една маса ще се допускат не повече от 6 човека. В организирани семейни събирания ще могат да участват най-много 15 души. Работното време на заведенията ще приключва в 23 часа. Дейността в обектите ще се извършва и при спазване на сега действащите противоепидемични мерки. Могат да работят игралните зали и казината от 6 до 23 часа при 50% от капацитета си и носене на защитни маски от персонала и посетителите.

Организираните пътувания в страната и конгресният туризъм също ще започнат да работят от 1 март. Организираните пътувания зад граница и нощните заведения е предвидено да започнат да функционират от 1 април.

От 1 март ще бъде разрешена и конгресната дейност. Това ще се случи при използването на 30% от капацитета на залите, като реално те ще заработят след средата на месеца.

По-късно здравният министър проф. Костадин Ангелов издаде и заповед – ТУК.

Всички новини по темата КОРОНАВИРУС

Тази информация достига до Вас благодарение на информационна агенция Булпресс!

Новини по региони

Видин Монтана Враца Плевен Ловеч Габрово Велико Търново Търговище Русе Разград Силистра Добрич Шумен Варна Бургас Сливен Ямбол Стара Загора Хасково Кърджали Пловдив Смолян Пазарджик Благоевград Кюстендил Перник София област София

Тази информация достига до Вас благодарение на информационна агенция Булпресс!