BulgarianEnglishFrenchGermanGreekRussian
Facebook

Забраняват пътуванията освен на работа, при лекар или връщане вкъщи – ВИДЕО

Нови рестриктивни мерки се въвеждат от тази нощ в България със заповед на здравния министър с цел предотвратяване на разпространението на коронавируса.

На входовете и изходите на областните градове ще бъдат изградени контролно-пропускателни пунктове за проверка на пътуващите. Ще се пускат само такива с неотложно пътуване – за лечение, за работа или които се прибират вкъщи. Това ще се удостоверява със служебни бележки от работодатели, от лекари и документ за самоличност.

От тази нощ се забранява посещението на паркове, градски градини, детски и спортни площадки.

На хората до 60-годишна възраст се забранява да посещават хранителни магазини и аптеки от 8:30 до 10:30 часа. Идеята е възрастните да ги посетят в това време и да не се срещат с младите и да не е хаотично посещението на тези магазини.

Към 16:30 часа в страната има 17 нови случая на коронавирус. 13 са в София, а 4 – в град Добрич. Така общо заразените вече са 129.

Всички новини по темата КОРОНАВИРУС

Тази информация достига до Вас благодарение на информационна агенция Булпресс!

Новини по региони

Видин Монтана Враца Плевен Ловеч Габрово Велико Търново Търговище Русе Разград Силистра Добрич Шумен Варна Бургас Сливен Ямбол Стара Загора Хасково Кърджали Пловдив Смолян Пазарджик Благоевград Кюстендил Перник София област София

Тази информация достига до Вас благодарение на информационна агенция Булпресс!