BulgarianEnglishFrenchGermanGreekRussian
Facebook

Джамиите затвориха, продължава дезинфекцията в Хасково

Джамиите в Хасково затвориха заради опасността от разпространението на коронавируса и да се избегне струпването на хора.

Районният мюфтия Басри Еминефенди заяви пред Haskovo.info, че забраната е в сила по време на извънредното положение в страната. Той препоръча на мюсюлманите намазите да ги кланят в домовете си. Мерките са по разпореждане на Главно мюфтийство.

Православните храмове са отворени за вярващите. Архиерейският наместник отец Георги Тодев каза, че църквите се дезинфекцират, а на хората се препоръчва да не се струпват. Всяка вечер от 21 до 21:15 часа църковните камбани бият в знак на подкрепа на медиците, които неуморно полагат грижи за боледуващите и страдащите. Това се прави по разпореждане на пловдивския митрополит Николай.

Дезинфекция

Община Хасково продължава с редовното измиване на централните улици и дезинфекция на обществени места и тролеите. Следи се да няма струпване на хора, доставя се храна и лекарства на нуждаещите се, като заявките са на телефони 0884 619 636, 0884 156 636.

Сигнали за нарушения на нарежданията на Националния оперативен щаб и здравното министерство се подават на дежурните телефони в общината или във фейсбук страницата на кметството. От общината апелират всички да останат по домовете си.

Всички новини по темата КОРОНАВИРУС

Тази информация достига до Вас благодарение на информационна агенция Булпресс!

Новини по региони

Видин Монтана Враца Плевен Ловеч Габрово Велико Търново Търговище Русе Разград Силистра Добрич Шумен Варна Бургас Сливен Ямбол Стара Загора Хасково Кърджали Пловдив Смолян Пазарджик Благоевград Кюстендил Перник София област София

Тази информация достига до Вас благодарение на информационна агенция Булпресс!