BulgarianEnglishFrenchGermanGreekRussian
Facebook

Глобиха 19 за неносене на маски и неспазване на карантината в Хасковско

Продължава засиленият контрол за спазване на противоепидемичните мерки в Хасковска област.

На днешния областен кризисен щаб от РЗИ са докладвали, че в периода от 19 октомври до тази сутрин са извършили 63 проверки. Съвместно с полицията са проверени 29 търговски обекта, като са издадени 4 акта – 2 за неносене на маска и 2 за липса на дезинфектанти.

От полицията са съобщили, че през седмицата са проверили 217 души, поставени под карантина. Издадени са 15 акта за неспазване на карантината и са образувани две досъдебни производства.

Както Haskovo.info писа, заради високата заболяемост в общините Хасково и Димитровград се налагат 3 допълнителни противоепидемични мерки. Първата е за осигуряване на физическа дистанция на пазари, тържища и други сходни места, чрез въвеждане на дистанция от 1.5 метра между сергии, маси, подвижни павилиони, щандове и др. и създаване на организация за еднопосочно движение на гражданите, където е приложимо. Тук кметът на Димитровград Иво Димов е казал, че на Неделния пазар това не може да стане, защото входовете са 25. Втората мярка е задължително носене на защитни маски за лице от хората на пазари, тържища и други сходни места. Третата е за намаляване гъстотата на пътниците в обществения транспорт, чрез увеличаване броя на използваните транспортни средства, при необходимост.

Всички новини по темата КОРОНАВИРУС

Тази информация достига до Вас благодарение на информационна агенция Булпресс!

Новини по региони

Видин Монтана Враца Плевен Ловеч Габрово Велико Търново Търговище Русе Разград Силистра Добрич Шумен Варна Бургас Сливен Ямбол Стара Загора Хасково Кърджали Пловдив Смолян Пазарджик Благоевград Кюстендил Перник София област София

Тази информация достига до Вас благодарение на информационна агенция Булпресс!