BulgarianEnglishFrenchGermanGreekRussian
Facebook

Главният прокурор е в Харманлийско заради грабеж над 78-годишен мъж

Двама възрастни са били нападнати в домовете си през последните дни в харманлийското село Браница. По тази причина днес в Харманли пристигна главният прокурор Иван Гешев.

Последният случай е от края на седмицата, когато 78-годишен мъж от селото е вързан, покрит с одеало и бит в дома си. Нападателят му е отнел 220 лв. Пострадалият се възстановява в болница, а нападателят вече е задържан под стража от харманлийския съд. Той е познат с предишни такива прояви и е от проблемна фамилия, която тормози хората в селото.

Жертвата на грабежа е Димитър Господинов. Синът му Валентин разказа пред Haskovo.info, че баща му е нападан 3 пъти досега.

Грабеж
Синът на последния ограбен мъж

В Браница по-рано също в дома му е нападнат възрастен, у когото обаче нападателите не намерили пари.

Гешев коментира, че приоритет на прокуратрата и МВР е справянето с битовата престъпност. Той очаква ръст, защото заради пандемията в страната се прибират криминално проявени и осъждани. Главният прокурор настоява за профилактика, за да не се случват подобни нападения над беззащитни възрастни хора. По думите на Гешев проблемът с битовата престъпност не може да бъде решен в един миг, но с общи усилия тя може статистически да намалее до края на годината.

На територията на Хасковска област сега се провежда поредна полицейска операция срещу битовата престъпност.

Прокурор

Тази информация достига до Вас благодарение на информационна агенция Булпресс!

Новини по региони

Видин Монтана Враца Плевен Ловеч Габрово Велико Търново Търговище Русе Разград Силистра Добрич Шумен Варна Бургас Сливен Ямбол Стара Загора Хасково Кърджали Пловдив Смолян Пазарджик Благоевград Кюстендил Перник София област София

Тази информация достига до Вас благодарение на информационна агенция Булпресс!