BulgarianEnglishFrenchGermanGreekRussian
Facebook

В Свиленград искат кръгово по пътя за Гърция

Кръгово кръстовище да бъде изградено в района на кв. „Капитан Петко войдова“ в Свиленград е одобрено на заседание на Областната комисия по безопасност на движението.

Става въпрос за кръстовището, където се пресичат пътят от магистрала „Марица“ към пункта с Гърция и старото трасе на Е80. Искането е от страна на Община Свиленград и е мотивирано с това, че там стават много катастрофи. Подкрепа за искането е дошло и от полицията в лицето на директора на ОД на МВР Ангел Цанков.

По време на заседанието от Пътна полиция са докладвали, че за първите два месеца на годината в Хасковска област са станали 33 тежки катастрофи с 49 пострадали и 1 загинал. През същия период на миналата година инцидентите са били 39 с 60 пострадали и 1 загинал.

Междувременно правителството гласува днес формално да бъде изменено трасето на път I-8, който минава през града. По документи той се води по вътрешни улици, макар че отдавна минава през околовръстно шосе. С решението старото трасе се обявява за публична общинска собственост, а новото – за държавна.

Тази информация достига до Вас благодарение на информационна агенция Булпресс!

Новини по региони

Видин Монтана Враца Плевен Ловеч Габрово Велико Търново Търговище Русе Разград Силистра Добрич Шумен Варна Бургас Сливен Ямбол Стара Загора Хасково Кърджали Пловдив Смолян Пазарджик Благоевград Кюстендил Перник София област София

Тази информация достига до Вас благодарение на информационна агенция Булпресс!