BulgarianEnglishFrenchGermanGreekRussian
Facebook

Вълкът от Кенана вече е в клетка в зоопарка

Вълкът, който от няколко месеца се появяваше в хасковския лесопарк „Кенана“, е заловен тази сутрин от служители на „Екопрогрес“, съобщават от общината.

Читатели на няколко пъти сигнализираха със снимки за вълка. Сигнали са подадени и в кметството. Така от общинското предприятие са организирали постоянно наблюдение на районите, където най-често е засичан вълкът. През последните няколко дни хищникът е следен и захранван. Заловен е тази сутрин в района на язовир Сивата вода. Животното е вълчица, в добро състояние е и е настанена в една от свободните клетки в зоопарка на Кенана.

Вълк

Проверка на общината е установила, че въпреки студеното време, животните в зоопарка са добре. Осигурени са медицински грижи, храна и отопление. Гражданите се призовават да не хранят животните със солети, пуканки, бонбони и друга неподходяща храна, защото много често това е пагубно за тях.

Вълк

Мистериозен вълк се превръща в една от атракциите на парк Кенана

Тази информация достига до Вас благодарение на информационна агенция Булпресс!

Новини по региони

Видин Монтана Враца Плевен Ловеч Габрово Велико Търново Търговище Русе Разград Силистра Добрич Шумен Варна Бургас Сливен Ямбол Стара Загора Хасково Кърджали Пловдив Смолян Пазарджик Благоевград Кюстендил Перник София област София

Тази информация достига до Вас благодарение на информационна агенция Булпресс!