BulgarianEnglishFrenchGermanGreekRussian
Facebook

Борисов: Неразумни хора от Нидерландия разнесоха заразата

„Неразумни хора, които се завърнаха от Нидерландия с 2 – 3 полета, разнесоха заразта. Ако се стигне до ново ескалиране на случаите – затваряме всичко отново“, заяви премиерът Бойко Борисов.

Той посочи като пример затвореният квартал в Ямбол. По неговите думи, ако не са били завърналите се заразени от Нидерландия, случаите в България са щели да се движат по 20 – 30 дневно и определи поведението им като престъпно. Борисов допълни, че ако продължим да сме дисциплинирани и да спазваме мерките, всичко ще е наред.

Според премиера обаче все още не е ясно какво ще стане. Той даде за пример туризма, защото ако дойде един заразен от Нидерландия, трябва да се затвори цял хотел.

Министър-председателят поздрави всички военнослужещи по случай празника на Българската армия. Премиерът отправи благопожеланията си от района на Учебен център „Црънча“, където силите за специални операции демонстрираха различни бойни способности. „Да са ни живи и здрави всички храбри българи и тези, които спазваха карантината“, допълни Бойко Борисов.

Всички новини по темата КОРОНАВИРУС

Тази информация достига до Вас благодарение на информационна агенция Булпресс!

Новини по региони

Видин Монтана Враца Плевен Ловеч Габрово Велико Търново Търговище Русе Разград Силистра Добрич Шумен Варна Бургас Сливен Ямбол Стара Загора Хасково Кърджали Пловдив Смолян Пазарджик Благоевград Кюстендил Перник София област София

Тази информация достига до Вас благодарение на информационна агенция Булпресс!