BulgarianEnglishFrenchGermanGreekRussian
Facebook

Борисов: Надявам се да отворим детските градини около 24 май – ВИДЕО

„Надявам се да отворим детските градини около 24 май“, заяви премиерът Бойко Борисов по време на инспекцията на интерконектора България-Гърция край хасковското село Мандра.

Не е ясно дали това ще стане накуп за всички детски градини, или поетапно. Решението трябва да бъде взето до няколко дни.

Предстои да бъде решено отварянето и на театрите, но при ползване на 30% от капацитета им. Това ще зависи от климатичните и вентилационните системи в тях, обясни Борисов.

Премиерът коментира ситуацията с коронавируса и призна, че страната ни досега не е била в такова реално бедствие, което той сравни с война. По неговите думи България се е справила. „Имахте редкия шанс да управлявам аз. Ако беше Радев, щеше да е като при Путин и Джонсън и щяха да умрат много хора“, каза още Борисов. Той изрази надежда, че детските градини ще отворят след седмица.

В понеделник ще бъде внесен и законопроектът за бъдещите държавни бензиностанции. „С една държавна компания, каквато има и в Унгария, и в други страни, да имаме готовност при такава криза да не може никой да ни направи дъмпинг или да ни постави на колене. Искаме да имаме до 100 бензиностанции в областните градове, където при криза да сме осигурили необходимото“, каза Борисов.

Премиерът коментира и случая с Васил Божков. Борисов каза, че и финансовият министър, и той самият са говорили с бизнесмена. „Дотогава нямаше такива обвинения. Нормално беше да разговаряме, както ни се обаждат от „Шел“, OMV. Нещо произлязло ли е от тези срещи? Някаква промяна в закон или облагодетелстване на фирмите на Божков, имаше ли?“, попита министър-председателят. Той допълни, че е доволен от строителството на газопровода, който ще бъде завършен в срок.

„Акциите на „Левски“ не са мои. Всичко е направено умишлено, така че да не стане. Феновете да питат Божков какво ще се случи с клуба“, комантира случващото се около футболния клуб Борисов, след като преди дни Васил Божков джироса акциите на отбора на негово име. Премиерът е сигурен, че правен казус няма, защото той не е приел ценните книжа.

„На сила може да вземеш, но не може да дадеш. Това е подигравка, ясна е целта. Не са на мое име, нито знам кой какво подписва, нито съм дал съгласие, нито съм бил информиран. То е направено умишлено, за да не стане. Затова феновете и „Левски“ да си търсят този, който го е направил. По никакъв начин няма да ме вкарате в тази игра, утре всяка фирма в ликвидация, може да ми джироса акциите“, допълни премиерът.

Всички новини по темата КОРОНАВИРУС

Тази информация достига до Вас благодарение на информационна агенция Булпресс!

Новини по региони

Видин Монтана Враца Плевен Ловеч Габрово Велико Търново Търговище Русе Разград Силистра Добрич Шумен Варна Бургас Сливен Ямбол Стара Загора Хасково Кърджали Пловдив Смолян Пазарджик Благоевград Кюстендил Перник София област София

Тази информация достига до Вас благодарение на информационна агенция Булпресс!