BulgarianEnglishFrenchGermanGreekRussian
Facebook

Болницата в Харманли има спешна нужда от генератор

Болницата в Харманли има спешна нужда от генератор за безпроблемното обслужване на апаратурата, която е за пациенти в много тежко състояние, съобщават от общината.

Проблемът е бил поставен на последното заседание на Общинския кризисен щаб. На него са обсъдени мерките срещу разпространението на коронавируса.

Очаква се гражданска подкрепа за закупуването на генератор и UPS устройства за апаратите за командно дишане. Болницата разполага с три апарата за командно дишане.

В МБАЛ – Харманли е подготвено изолирано пространство със самостоятелен вход-изход, с две стаи и към момента 4 легла за евентуални пациенти в средно тежка форма на заболяване от коронавирус. При необходимост веднага могат да бъдат използвани още две стаи с общо 7 легла за пациенти.

Закупени са 300 защитни облекла за еднократна употреба, 200 предпазни очила и 400 защитни маски от по-висок клас. Поръчани са още защитни облекла от висок клас.

Всички новини по темата КОРОНАВИРУС

Тази информация достига до Вас благодарение на информационна агенция Булпресс!

Новини по региони

Видин Монтана Враца Плевен Ловеч Габрово Велико Търново Търговище Русе Разград Силистра Добрич Шумен Варна Бургас Сливен Ямбол Стара Загора Хасково Кърджали Пловдив Смолян Пазарджик Благоевград Кюстендил Перник София област София

Тази информация достига до Вас благодарение на информационна агенция Булпресс!