BulgarianEnglishFrenchGermanGreekRussian
Facebook

Близо 23 000 лв. глоби от Инспекцията по труда в Хасковско

24 наказателни постановления за общо 22 850 лв. са влезли в сила през септември, съобщават от Инспекцията по труда в Хасково.

През месеца са извършени 121 проверки, като в Хасково са 40, а останалите са в областта. 9 са по сигнали на граждани. 21 са дадените разрешения за приемане на работа на непълнолетни. Констатирани са 535 нарушения, като са съставени 51 акта.

През 2021 г. Инспекцията по труда планира кампания за превенция на заболяванията, свързани с мускулно-скелетните смущения, които са едни от най-честите в резултат на работата, тъй като засягат в различна степен всички работещи, независимо от вида работа. Приблизително трима от всеки пет работници в Европа се оплакват от мускулно-скелетни смущения в резултат от работата, показва доклад на Европейската агенция за здраве и безопасност при работа, която организира кампанията „Безопасните работни места намаляват натоварването“.

Тази информация достига до Вас благодарение на информационна агенция Булпресс!

Новини по региони

Видин Монтана Враца Плевен Ловеч Габрово Велико Търново Търговище Русе Разград Силистра Добрич Шумен Варна Бургас Сливен Ямбол Стара Загора Хасково Кърджали Пловдив Смолян Пазарджик Благоевград Кюстендил Перник София област София

Тази информация достига до Вас благодарение на информационна агенция Булпресс!