BulgarianEnglishFrenchGermanGreekRussian
Facebook

Биология и английски език са най-желани от зрелостниците в Хасковско

Биологията и тази година е най-желаният предмет от абитуриентите в Хасковска област за втория държавен зрелостен изпит, съобщиха за Haskovo.info от Регионалното управление на образованието.

372 абитуриенти са я заявили, а 370 искат да се явят на английски език. География са пожелали 141 зрелостници, а най-малко са по физика, химия и руски език – по 3 – 4 желаещи.

Общо 1 593 абитуриенти са подали заявления за участие в държавните зрелостни изпити в Хасковска област. 1 567 са за задължителната матура по български език и литература, която ще се проведе на 1 юни. Матура ще има в 22 училища със 144 зали в областта. Навсякъде има камери за видеонаблюдение. Вече е направена проверка, която е показала, че залите ще са достатъчни, така че всички абитуриенти да са на 1.5 метра един от друг. Ще има по двама квестори в стая, както и по коридорите, като общият им брой за първата матура в региона е 428. Заради по-сложната ситуация тази година възнагражденията им са повишени на 80 лв. Абитуриентите трябва да влизат в училищата с маски или шлемове.

За втората матура на 3 юни заявления са подали 1 108 зрелостници. Тя ще е в 19 училища в региона със 126 зали. Квесторите тук са 354. 429 са учениците от професионалните гимназии, които на 5 юни ще държат държавен изпит за степен за професионална квалификация.

9 абитуриенти в Хасковска област са заявили трети държавен изпит по желание. Тук квесторите са 42.

Тази информация достига до Вас благодарение на информационна агенция Булпресс!

Новини по региони

Видин Монтана Враца Плевен Ловеч Габрово Велико Търново Търговище Русе Разград Силистра Добрич Шумен Варна Бургас Сливен Ямбол Стара Загора Хасково Кърджали Пловдив Смолян Пазарджик Благоевград Кюстендил Перник София област София

Тази информация достига до Вас благодарение на информационна агенция Булпресс!