BulgarianEnglishFrenchGermanGreekRussian
Facebook

Атлантическият съвет призовава за премахване на паметника на Толбухин в Димитровград

По случай 9 май, деня на Европа, Атлантическият съвет на България откри виртуална изложба на все още недемонтираните съветски монументи. В експозицията фигурира и снимка на бюст-паметник на маршал Толбухин в Димитровград. Обичайно там се отбелязват годишнини от края на Втората световна война.

Името на Толбухин носеше и един от кварталите на Димитровград, припомня Haskovo.info. След 1989 г. той бе преименуван „Славянски“.

Атлантическият съвет на България призовава правителството и всички власти по места, където има останали съветски паметници, да започнат да ги демонтират незабавно, с оглед изпращането им в музей. Изработената карта на съветските паметници дава визуално по-добра представа колко много недовършена работа имаме по декомунизацията на България и освобождаването ни от съветското наследство, допълват от организацията.

Атлантическият съвет на България е неправителствена организация на граждани, обединени в подкрепата си за евроатлантическия избор и път на България.

Тази информация достига до Вас благодарение на информационна агенция Булпресс!

Новини по региони

Видин Монтана Враца Плевен Ловеч Габрово Велико Търново Търговище Русе Разград Силистра Добрич Шумен Варна Бургас Сливен Ямбол Стара Загора Хасково Кърджали Пловдив Смолян Пазарджик Благоевград Кюстендил Перник София област София

Тази информация достига до Вас благодарение на информационна агенция Булпресс!