BulgarianEnglishFrenchGermanGreekRussian
Facebook

Аржентинец е новият треньор на Григор Димитров

Официално Данте Ботини ще бъде новият треньор на Григор Димитров.

Потвърждението дойде от профила на Димитров в сайта на АТР, където за негов треньор бе вписан аржентинецът. До този момент там стоеше името на Андре Агаси, който бе по-скоро в ролята на консултант на хасковлията и бе с него само в редки случаи. Крис Гро бе човекът до Димитров през 2020-а, но тяхното партньорство приключи още преди края на сезона, съобщава TennisKafe.com.

Ботини е известен най-вече с дългогодишната си работа с Кей Нишикори, който постигна всичките си успехи под негово ръководство. През миналата година аржентинецът работи с Николас Джари, но сътрудничеството им бе възпрепятствано от допинг наказанието на чилиеца.

Самият Ботини прекрати работата с Джари, за да се впусне в предизвикателството с бившия №3 в света Димитров. Вече близо две седмици Ботини е в Монте Карло, където провежда подготовка с Григор, а обявяването му чрез профила на българина в АТР говори за дългосрочни намерения помежду им.

Най-вероятно двамата ще останат в Монте Карло още няколко дни, след което ще заминат за Мелбърн, където в средата на януари трябва да стартират двуседмичния период на карантина. След него е много вероятно Димитров да вземе участие в един от двата АТР 250 турнира, които ще се проведат в седмицата преди Australian Open.

Тази информация достига до Вас благодарение на информационна агенция Булпресс!

Новини по региони

Видин Монтана Враца Плевен Ловеч Габрово Велико Търново Търговище Русе Разград Силистра Добрич Шумен Варна Бургас Сливен Ямбол Стара Загора Хасково Кърджали Пловдив Смолян Пазарджик Благоевград Кюстендил Перник София област София

Тази информация достига до Вас благодарение на информационна агенция Булпресс!