BulgarianEnglishFrenchGermanGreekRussian
Facebook

Актрисата Ралица Петрова се включи в кампанията „Препрочитаме Вазов“

Актрисата Ралица Петрова от Харманли се включи в националната кампания „Препрочитаме Вазов“.

Ралица Петрова

Инициативата е на Народния театър „Иван Вазов“ с медийната подкрепа на БНТ по повод 170-годишнината от рождението на Иван Вазов. Режисьор и сценарист е Борис Радев.

Ралица е получила покана от организаторите и така е част от 130 популярни лица, които четат откъси от Патриарха на българската литература по телевизията. Нейнитe откъси са от повестта „Чичовци“ и стихотворението „Опълченците на Шипка“.

„Щастлива съм, че съм част от проекта, благодаря на режисьора Борис Радев и помощник-режисьора Александра Докова за поканата. Мисля, че е необходимо да се правят неща с мисъл, идея, чувство, като този проект. Ние трябва да сме тези, които да поведем зрителя, а не да го обслужваме“, заяви пред Haskovo.info младата актриса.

Тази година през май месец Ралица Петрова трябва да се дипломира в НАТФИЗ „Кръстьо Сарафов“. Заради извънредното положение и кризата с епидемията от коронавирус обаче това се отлага. Театрите също са затворени, а тя споделя, че както е известно всичко е отменено – представления, премиери, пътувания. Трябвало е сега да бъде в Белград, Сърбия с класа си от НАТФИЗ (клас, проф. Жени Пашова).

Сега Ралица си е в Харманли и изчаква кризата да отмине. Със своите колеги от класа записват детски приказки, които качват във Фейсбук – Тук.

Със семейството си е и помага с каквото може на близките си хора. Стриктно спазва наложените мерки и апелира към всички, подценяващи ситуацията да бъдат по-разумни и здравомислещи хора.

Тази информация достига до Вас благодарение на информационна агенция Булпресс!

Новини по региони

Видин Монтана Враца Плевен Ловеч Габрово Велико Търново Търговище Русе Разград Силистра Добрич Шумен Варна Бургас Сливен Ямбол Стара Загора Хасково Кърджали Пловдив Смолян Пазарджик Благоевград Кюстендил Перник София област София

Тази информация достига до Вас благодарение на информационна агенция Булпресс!